new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer
9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-washkorb

Stel je wasmachine op de juiste manier in

Als een wasbeurt onoverkomelijk is, was dan op een lage temperatuur en vul de machine goed vol. Zo verbruik je ook minder energie (en bespaar je kosten). Kleine vlekken kun je ook heel goed met de hand voorbehandelen.

Heeft je wasmachine een eco-stand? Perfect! Maak er gebruik van. Het wassen duurt weliswaar wat langer, maar kost aanzienlijk veel minder energie en is milieuvriendelijker. Als alternatief kun je ook altijd een programma kiezen waarbij op een lage temperatuur wordt gewassen. Als je echt je steentje wil bijdragen aan het milieu, dan maak je geen gebruik van een droger. Die apparaten vreten echt energie. Het lukt je gewoon niet zonder droger? Was dan op 1600 toeren. Dan haal je meer water uit de kleding en bespaar je vervolgens energie in de droger.


9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-mikroplastic

Microplastic? Nee, dank je!

Niet alleen wasmiddel, maar ook je kleding zelf laat bij elke wasbeurt resten achter die in het grondwater terechtkomen. Materialen van kunstvezels geven tijdens het wassen microscopisch kleine microvezels af. Om het zogenaamde microplastic geen kans te geven om in het milieu terecht te komen, raden we je aan om speciale waszakken te gebruiken, waarbij het uitermate fijnmazige materiaal functioneert als een filter.

9258-image-esprit-magazin-waschen-denim

DENIM, DENIM EN NOG EENS DENIM

Donkere jeans geven bij de eerste keer dragen en de eerste keer wassen altijd kleur af. Je mag ze dus absoluut niet in contact laten komen met lichtere items.
Je kunt je favoriete items voorafgaand aan het wassen binnenstebuiten keren. Zo blijven de kleuren zo lang mogelijk mooi.
Onze tip: in plaats van je jeans in de wasmachine te wassen, kun je ze ook 24 uur lang in het vriesvak leggen. Dat helpt natuurlijk niet tegen vlekken, maar ze zijn erna wel weer lekker fris. 

SHOP DE JEANS

9258-image-esprit-magazin-waschen-waschmittel

Gebruik het juiste wasmiddel

Over het algemeen geldt: poeder en tabs zijn minder milieubelastend dan vloeibaar wasmiddel. In vloeibaar wasmiddel zit namelijk meer tenside, waardoor zuiveringsinstallaties meer worden belast. Het beste zijn wasmiddelen die geen kleurstoffen of extra conserveringsmiddelen bevatten en die je was ook op lage temperaturen schoon krijgen en in recyclebare (of al gerecyclede) verpakkingen worden verkocht. Verder moet je altijd zuinig zijn met wasmiddel: een kleine hoeveelheid is genoeg. 
 

9258-image-esprit-magazin-waschen-zu-oft

Graag niet te vaak wassen!

Helaas waar: de snelste weg om de "houdbaarheidsdatum" van je kleren in te korten, loopt via de wasmachine. Het vele wassen is namelijk helemaal niet goed voor tal van weefsels. Veel beter: laat je kleren na het dragen goed luchten. Dat is meestal al voldoende en zo bespaar je ze een wasbeurt. Verder moet je zo vaak mogelijk koud wassen. Dat is vooral veel beter voor kunstvezels en wol. 
 

  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts 0,99 €
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)